28 napos hála gyakorlat

Íme itt az első nap gyakorlata:

1. nap: Vedd számba az áldásaidat!

„Mikor elkezdtem számba venni az áldásaimat, az egész életem megváltozott.”
Willie Nelson (sz.1933) énekes-dalszerző


Gondolom nem újdonság számodra, hogy légy hálás, azért amid van, legyen az, bármilyen apróság. A vonzás törvénye kimondja, hasonló a hasonlót vonzza. Ha hálás vagy valamiért az életedben, az a szemed láttára kezd el gyarapodni. Ha hálás vagy a kapcsolatodért, az egyre jobban alakul majd. Hálás vagy a munkahelyedért, még ha nem is álmaid állása, a dolgok úgy alakulnak, hogy egyre jobban fogod érezni magad a jelenlegi munkahelyeden, vagy egy kedvezőbb lehetőség nyílik meg előtted. Ha hálás vagy a pénzért, még ha nem is olyan sok, mint amennyit szeretnél magadnak, varázsütésre gyarapodni kezd a pénzed.

Ellenben, ha nem tartod számon az áldásaidat, akaratlanul is egyre több negatív dolog kezd el történni az életben. És ha a negatív dolgokat tartjuk számon, akkor azok fognak sokasodni és gyarapodni az életünkben.
Éppen ezért, minden reggel mikor felébredsz, az legyen az első dolgod, hogy vedd számba az áldásaidat! Írj egy tízes listát minden reggel az áldásokról az életedben. Írhatod kézzel, egy papírlapra, de vezethetsz egy füzetet, naplót, vagy készíthetsz egy listát a számítógépeden, laptopodon, ipodon, mobiltelefonodban….

Ha eleinte nem tudod, hogy kezd neki a listának, adok pár ötletet:
- Igazán hálás vagyok azért, hogy …(mi?)… , mert….(írd le hogy miért?)...
- Igazi áldás az életemben … (mi?)…, mert … (miért?)…
- Boldogsággal tölt el … (mi?)…, mert … (miért?)…
- Igazán hálás vagyok azért, hogy …(mi?)…, mert …(miért?)
- Teljes szívemből köszönöm, hogy …(mi?)…, mert … (miért?)…

Miután megírtad a listád, olvasd el még egyszer, úgy hogy minden egyes áldás után mondd ki (akár magadban, akár hangosan) a varázsigét: „köszönöm, köszönöm, köszönöm”. Miközben ezt teszed, légy hálás, az adott áldásért, amennyire csak tudsz!

Hálás lehetsz az életedért, a kapcsolataidért, az egészségedért, a családodért, az otthonodért, ez a hála megsokszorozza mindazt a jót, ami az életedben van, és még több jólét fog áramlani feléd, az egészséged javulni kezd, a kapcsolataid egyre jobban alakulnak, az anyagi helyzeted gyarapodásnak indul. Ha problémáid vannak egy kapcsolattal, keresd meg azt a kevéske jót, amiért hálás lehetsz, meglátod a kapcsolatod is javulni fog.
Hálás lehetsz az érzékeidért: a szemedért, amivel látsz, a füledért, amivel hallasz, a szádért, amivel az ízeket érzed, az orrodért, amivel az illatokat tudod érezni, a bőrödért, a tapintásodért, a lábaidért, kezedért, a tüdődért, a szívedért, a hangodért, a belső szerveidért… minden pici sejtedért…
Hálás lehetsz a fákért, a virágokért, az állatokért, az esőért, a napsütésért, a csillagokért, csodálatos Földünkért…
Segítségül itt egy lista a hála témáihoz (természetesen ezt a listát te magad úgy szabod személyre, ahogy neked a legmegfelelőbb): egészség és test – munka, siker – pénz, anyagiak – család, barátok, kapcsolatok – élet – szeretet – boldogság – vágyak – szenvedélyek…

Minden egyes alkalommal, amikor számba veszed az áldásaidat, érezhetően jobban fogod magad érezni. Hogy mennyire, az csak rajtad múlik, attól függ mennyi hálát éreztél. Minél többet, annál boldogabb leszel.

Tehát a mai 1. számú varázsgyakorlat:
1. Reggel ébredés után, írj egy listát tíz áldásról az életedben, amelyért hálás vagy.
2. Minden áldás mellé írd le azt is miért vagy hálás.
3. Olvasd fel a listádat és minden egyes áldás után, mondd ki a varázsigét: „köszönöm, köszönöm, köszönöm”.
4. Ismételd ezt még a következő 27 napon.
5. Még ma olvasd el a következő napi varázsgyakorlatot.


2. nap3. nap4. nap---->


*** A gyakorlatok Rhonda Byrne: "A varázslat" című könyve alapján készültek.