28 napos hála gyakorlat

2. nap: A varázskő

Amikor elkezdesz a gyakorlatokon dolgozni, az első napokban fokozottan kell koncentrálni, hogy szokásoddá tedd a hálát. A mai gyakorlat ezt fogja elősegíteni. Ezért szükséged lesz valamire, ami eszedbe juttatja a hálát.


Olvastad a „Titok” című könyvet? Ott egy haldokló kisfiú édesapja keresett magának egy követ, melyre, ha ránézett, hálát adott a fia egészségéért. A fiú csodálatos módon meggyógyult. A hálakő, azóta nagyon sok embernél bizonyított már világszerte. Ma az lesz a feladatod, hogy keress magadnak egy hála követ. Ha van kerted, kereshetsz a kertben egy követ, ami elnyeri a tetszésedet. Ha szeretsz folyóparton, parkokban sétálni, ott is kereshetsz magadnak egy követ. Vagy ha a tengerparti nyaralások során gyűjtöd a köveket, akkor ebből a gyűjteményből válassz egyet magadnak. Ha megvan a kiválasztott varázsköved, tedd az ágyad mellé, az éjjeliszekrényre, jól látható helyre.

Most megosztom veletek az én Hálakövem történetét: ezt a fotón látható követ, 18 éve kaptam születésnapomra az akkor 5 éves lánykámtól. Ma is előttem van, ahogy titkolózva csomagolta az édesapja segítségével. Ez a valaha kapott legszebb születésnapi ajándékom.

Ma este mielőtt elaludnál, vedd a kezedbe a varázskövedet. Fogd a tenyeredbe, csukd rá az ujjaidat. Gondold végig a napodat, idézd fel a jó dolgokat, amik ma történtek veled. Válaszd ki a legjobb dolgot, amiért igazán hálás lehetsz. Ha megvan, mondd ki a varázsigét: „köszönöm”.

Aztán tedd vissza a követ a helyére. Ezzel készen is vagy a mai feladattal.

Ezt ismételd meg minden este, az elkövetkező 26 napban.

A varázskő-gyakorlat elsőre igazán egyszerűnek tűnik, de annál hatásosabb.
Ha kitartóan végzed, varázslatos dolgok fognak történni az életedben.
Az áldásaid számbavétele reggel és a varázskő-gyakorlat este, arra szolgál, hogy a napodat hálával kezd, és azzal fejezd be. Azzal, hogy este számba veszed a nap folyamán történt jó dolgokat, és kiválasztod a legjobbat, egy sor olyan dolog fog eszedbe jutni, amiért hálás lehetsz. Így a hála gondolatával ébredsz, és este ezzel alszol el.

A mai 2. számú gyakorlat: A varázskő

1. Ismételd meg az 1. számú gyakorlat első 3 lépését: vedd számba az áldásaidat, írj a listádhoz tíz új áldást az életedből, és mindenik mellé írd oda, hogy miért vagy hálás. Olvasd fel az áldásaidat (magadban, vagy hangosan) és minden áldás után, mondd ki a varázsigét:”köszönöm, köszönöm, köszönöm”, közben érezd át a hálát, amennyire csak tudod.
2. Keress egy varázskövet, tedd az ágyad mellé.
3. Este mielőtt elaludnál, vedd a kezedbe a varázskövet, és idézd fel a legjobb dolgot, ami a nap folyamán történt veled.
4. Ha megvan a legjobb dolog, adj hálát érte és mondd: „köszönöm”
5. A következő 26 napban ismételd meg miden este a varázskő-gyakorlatot.
6. Olvasd el még ma holnapi gyakorlatot.


1. nap3. nap4. nap---->


*** A gyakorlatok Rhonda Byrne: "A varázslat" című könyve alapján készültek.