28 napos hála gyakorlat

3.nap: Varázslatos kapcsolatok

A mai nap a kapcsolatokról, azok javításáról fog szólni.

„Képzeld el, milyen lenne, ha te lennél az egyetlen ember a Földön. Nem lenne kedved semmihez. Mi értelme megfesteni egy festményt, ha senki sincs, aki megnézze? Mi értelme megkomponálni egy zenedarabot, ha senki sincs, aki meghallgassa? Mi értelme feltalálni bármit, ha senki sincs, aki használja? Nem lenne okod, hogy egyik helyről a másikra utazz, hiszen mindenhol ugyanolyan lenne – rajtad kívül nem volna ott senki. Semmi örömöd nem lenne az életben.”


Kapcsolataink sokkal nagyobb hatással vannak az életünkre, mint bármi más, hiszen más emberekkel való kapcsolatunk, az együtt átélt örömök, tapasztalások adnak értelmet életünknek.
Manapság már konkrét kutatási eredmények bizonyítják, hogy azok az emberek, akik hálával teli életet élnek, sokkal szeretetteljesebb és szorosabb emberi kapcsolatokkal rendelkeznek. Ha egy kapcsolatunkban problémák vannak, és csak panaszkodunk a kapcsolatunk miatt, a vonzás törvényének megfelelően, csak egyre több negatívumot vonzunk magunkhoz, a kapcsolatunk egyre csak romlani fog. Ellenben, ha hálásak vagyunk a kapcsolatunkért, még ha az nem is olyan, amilyennek szeretnénk, egy idő után, azt fogjuk észrevenni, hogy egyre több figyelmességet, szeretetet, boldogságot fogunk kapni attól a személytől, akiért őszinte hálát érzünk. Tovább megyek! A kapcsolatainkért érzett hála következtében mi magunk is megtapasztaljuk a változást. Eltűnnek a panaszok, sokkal türelmesebbek, megértőbbek leszünk a másikkal.
Mikor egy másik emberre panaszkodunk, ezzel a saját életünket keserítjük meg. A vonzás törvénye értelmében mindent magunkhoz vonzunk, amit a másik emberről gondolunk. Ezért tanítják a nagy tanítók is, hogy ha fejlődni akarunk, el kell fogadni a többi embert olyannak amilyen. Milyen csodálatos lenne, ha minden ember, akit ismersz, egyszer csak azt mondaná neked: „Szeretlek és elfogadlak, olyannak amilyen vagy!”

A mai gyakorlat tehát a kapcsolatokról fog szólni. Az lesz a feladatod, hogy a kapcsolataid közül válaszd ki a három legszorosabb kapcsolatodat, amin javítani szeretnél.
A három személyről szerezz be egy-egy fényképet. A fotó ábrázolhatja egyedül azt a személyt, akivel a kapcsolatodat javítani szeretnéd, de együtt is lehettek a fotón.
Miután megvannak a fotók, tedd magad elé és vedd elő a naplódat, számítógépedet, ahova az áldásaidat gyűjtöd és írj egy-egy listát 5 dologról, amiért hálás vagy, az illető személyeknek. Míg írod a listát, időnként pillants rá az illető fotójára, aki iránt a háládat kifejezed.
Minden mondatot, kezd a „Köszönöm” varázsigével, és írd le miért vagy hálás.
Például: „Köszönöm Anya, hogy türelmes vagy velem” vagy, „Köszönöm Pisti, hogy szeretően gondoskodsz a gyerekeinkről.”
Miután befejezted a listát a három emberrel, a fotókat tedd olyan helyre, ahol a nap folyamán látni fogod. Napközben állj meg egy pillanatra, nézz a fotóra és mondd ki a varázsigét, és az illető nevét.
Például: „Köszönöm, Anya” vagy „Köszönöm, Pisti”
Ha napközben utazol, vagy el kell menned otthonról, tedd a fotókat a táskádba, vagy a zsebedbe, és a nap folyamán, legalább háromszor vedd elő, és végezd el a gyakorlatot.

A mai 3. számú gyakorlat: Varázslatos kapcsolatok:

1. Ismételd meg az 1. számú gyakorlat első 3 lépését: vedd számba az áldásaidat, írj a listádhoz tíz új áldást az életedből, és mindenik mellé írd oda, hogy miért vagy hálás. Olvasd fel az áldásaidat (magadban, vagy hangosan) és minden áldás után, mondd ki a varázsigét:”köszönöm, köszönöm, köszönöm”, közben érezd át a hálát, amennyire csak tudod.
2. Válassz ki hármat a legfontosabb kapcsolataid közül, és mindenik emberről készíts elő egy-egy fotót.
3. Tedd mi magad elé egyenként a képeket és írj a naplódba, vagy a számítógépedbe egy ötös listát, amiért a leginkább hálás vagy az illető személynek.
4. Minden mondatot kezdj a „Köszönöm” varázsigével, írd le az illető nevét, és azt hogy miért vagy neki hálás.
5. A fotókat tedd ki jól látható helyre (vagy vidd magaddal amerre mész, a táskádban, zsebedben) és a nap folyamán legalább háromszor pillants rá a fotókra, mondd: „köszönöm” és az illető nevét. Nézz az illető arcába, szemébe, és fejezd ki a háládat: „Köszönöm, ……”
6. Este mielőtt elaludnál, vedd a kezedbe a varázskövedet, és a „köszönöm” varázsszó kimondásával, adj hálát a legjobb dologért, ami aznap történt veled.


1. nap2. nap4. nap---->


*** A gyakorlatok Rhonda Byrne: "A varázslat" című könyve alapján készültek.