28 napos hála gyakorlat

5.nap: Varázspénz

„A hála gazdagság. A panasz szegénység.” (keresztény egyházi énekeskönyv)

Az anyagi helyzeted tükrözi, mennyire vagy hálás a jelenben meglevő pénzed miatt. Ha az életedben hiány tapasztalsz az anyagi helyzeted tekintetében, akkor azt a hiányt, az anyagiakkal kapcsolatos aggodalom, irigység, csalódottság, félelem, kétkedés hozta létre. Ezek az érzések a hála hiányáról árulkodnak. Ha a pénzhiány miatt panaszkodsz, aggódsz, szorongsz, ha mások jobb anyagi körülményei miatt irigykedsz, vagy valaminek az árát sokallod és emiatt rossz érzésed van, mindezt tudnod kell, hogy sosem hálából fakad. Attól függetlenül, hogy milyen jelen pillanatban az anyagi helyzeted, már a gondolat, hogy nincs elég pénzed, a hálátlanságodat tükrözi. Azonban ha a jelen helyzeted anyagi nehézségeiről sikerül elterelned a gondolataidat, és inkább hálát érzel a meglevő pénzedért, varázsütésre gyarapodásnak indul az anyagi helyzeted.


„Akinek van hálája (a pénzért), annak még adnak, hogy bőségesen legyen neki. De akinek nincs hálája (a pénzért), attól még azt is elveszik, amije van. Mikor kevés a pénzünk, egyáltalán nem olyan egyszerű hálát éreznünk a pénzért. Viszont, ha elfogadod, hogy a hála érzése nélkül semmi nem fog megváltozni, akkor ez hatalmas ösztönző erővel hat majd."

Most megmutatom neked a „Varázspénz gyakorlatot”, ami csodálatos módos segíteni fog anyagi helyzeted jelentős javulásában. Fontos, hogy ezt a részt, már reggel olvasd el, ugyanis egész nap az ebben szereplő gondolatokkal dolgozol majd.

A „Varázspénz gyakorlat” két lépésből áll.

Első lépésként: ülj le és szánj néhány percet, hogy visszagondolsz a gyerekkorodra, amikor még nem volt egyáltalán pénzed. Mikor felidézed, az emlékeket, hogy milyen, amikor mások fizettek helyetted, minden emléknél mondd ki a varázsigét: „köszönöm” és teljes szívedből érezd át a hálát!
Mindig volt mit enned? Volt otthonod? Milyen körülmények között jártál iskolába? Voltak könyveid, tanszereid? Kaptál ebédet, uzsonnát? Mi volt a legemlékezetesebb születésnapi ajándék, amit kaptál? Voltak játékaid, háziállatod? Milyen ruháid voltak? Mindig kaptál új ruhákat, mikor kinőtted a holmidat? Jártál szórakozni, moziba, színházba, táncolni? Sportoltál? Tanultál valami zenét? Volt valami hobbyd? Amikor beteg voltál, kaptál orvosi ellátást? Jártál fogorvoshoz? Megvolt mindened, amire a mindennapokban szükséged volt, tisztálkodó szereid, fogkeféd, fogkrémed, samponod, szappanod? Autóval vittek ide-oda? Néztél tévét, telefonáltál, használtad az áramot, vizet? Volt fűtött lakás, ahol laktál?

Ezek a dolgok mind-mind pénzbe kerülnek, mégis gyerekkorodban te nem kellett mindezért fizess – mindent megkaptál ingyen! Ha végig gondolsz gyerekkorodon, és ifjúságod emlékein, rádöbbensz, hogy mennyi mindnet megkaptál, amiért bizony meg kellett keresni a pénzt. Légy hálás minden ilyen emlékért, mindezen dolgokért, mert ha őszinte hálát érzel a múltban kapott pénzért, a saját pénzed is varázsütésre gyarapodásnak indul a jövőben.

A következő lépésként végy elő egy ezerforintost, ragassz rá egy öntapadós címkét, és írd rá: „KÖSZÖNÖM MINDAZT A PÉNZT, AMIT ÉLETEM SORÁN KAPTAM”. Ezt a pénzt vidd a nap folyamán magaddal mindenhova amerre mész, a pénztárcádban, a zsebedben, a táskádban. Délelőtt meg délután is legalább egyszer – vagy ahányszor csak akarod – tartsd a pénzt a kezedben, olvasd el a rajta levő mondatot és légy őszintén hálás, mindazért a pénzért, amit eddigi életedben valaha is kaptál. Minél őszintébb vagy és minél erősebben átérzed a hálát, annál hamarabb tapasztalod meg, hogy az anyagi helyzeted csodálatos módon megváltozik. Sosem tudhatod, hogy a pénz milyen formában áramlik feléd. Lehet, hogy fizetésemelést kapsz, vagy olyan pénzre lelsz, ami eddig is a tied volt, csak nem tudtál róla, vagy valamilyen kedvezményt kapsz, vagy pénz-visszatérítést, esetleg tárgyi javak formájában érkezik hozzád a segítség.

A nap végén tedd a Varázspénzt jól látható helyre, ahol minden nap láthatod, így a jövőben is arra emlékeztet, hogy légy hálás mindazért a pénzért, amit eddig kaptál. A pénzzel kapcsolatban érzett hála bősége elhozza számodra a pénz bőségét.
Ha azon kapnád magad, hogy a pénz hiánya miatt panaszkodnál, tedd fel magadnak a kérdést: „Valóban meg akarom fizetni az árát ennek a panasznak?” Tudnod kell, hogy már egyetlen panasz is lelassíthatja, sót akár meg is állíthatja a pénz beáramlását az életedbe.
Ezután bármilyen formában áramlik hozzád a pénz, mindig érezz hálát érte. Ilyenkor bőség áramlik az életedbe, neked meg megvan a lehetőséged, hogy a hála varázserejét használva, megnöveld, sőt megsokszorozd a feléd áramló pénzt. Ezért nincs más dolgod, mint hogy őszintén megköszönd, amit éppen kaptál.

A mai 5. számú gyakorlat: Varázspénz:

1. Ismételd meg az 1. számú gyakorlat első 3 lépését: vedd számba az áldásaidat, írj a listádhoz tíz új áldást az életedből, és mindenik mellé írd oda, hogy miért vagy hálás. Olvasd fel az áldásaidat (magadban, vagy hangosan) és minden áldás után, mondd ki a varázsigét:”köszönöm, köszönöm, köszönöm”, közben érezd át a hálát, amennyire csak tudod.
2. Ülj le, szánj pár percet arra, hogy felidézd mennyi mindent kaptál gyerekkorodban teljesen ingyen.
3. Miközben felidézel egy-egy emléket, amikor helyetted fizettek, mindig mondd ki a „köszönöm” varázsigét, és érezz hálát teljes szívedből.
4. Végy elő egy ezer forintost (vagy más tetszőleges címletű bankjegyet) ragassz rá egy öntapadós címkét és írd rá:
„KÖSZÖNÖM MINDAZT A PÉNZT, AMIT ÉLETEM SORÁN KAPTAM”.
5. A nap folyamán vidd magaddal a Varázsezresedet. Délelőtt és délután is (legalább egyszer, vagy akárhányszor szeretnéd) tartsd a kezedben a pénzt pár percig, olvasd el a rajta levő mondatot és érezz őszinte hálát minden pénzért, amit eddig kaptál.
6. A nap végén tedd a Varázsezresedet egy jól látható helyre, ahol mindennap láthatod. Amikor csak ránézel jusson eszedbe, hogy folyamatosan hálásnak kell lenned mindazért a pénzért, amit eddig kaptál.
7. Este mielőtt elaludnál, vedd a kezedbe a varázskövedet, és a „köszönöm” varázsszó kimondásával, adj hálát a legjobb dologért, ami aznap történt veled.


<----6. nap7. nap--->


*** A gyakorlatok Rhonda Byrne: "A varázslat" című könyve alapján készültek.